“Terus terang, ini ialah bengkel untuk mengajak anda memahami karya anda berpotensi memberi pendapatan dan pulangan yang konsisten”

Penulis Sebagai Usahawan

Sebuah bengkel untuk ketahui potensi menjana pendapatan dari karya anda!

“Terus terang, ini ialah bengkel untuk mengajak anda memahami karya anda berpotensi memberikan pendapatan dan pulangan yang konsisten”

Penulis Sebagai
Usahawan

Sebuah bengkel untuk ketahui potensi menjana pendapatan dari karya anda!

Akademi Karangkraf, Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam

24 Ogos 2019, Sabtu, 9.00 pagi ~ 5.00 petang 

Ketahui Potensi Karya Anda

Terus terang, ini adalah bengkel untuk mengajak anda memahami bahawa karya anda berpotensi untuk memberi pendapatan yang konsisten.  Bagaimanakah caranya agar karya anda memberikan pulangan kewangan yang berbaloi hingga menjadikan ia sebuah kerjaya sampingan tetapi memberi pendapatan melebihi pendapatan kerja hakiki anda.

Jadilah penulis yang realistik

Bengkel ini memberikan anda sudut pandang yang objektif dan realisitik supaya anda faham, tidak berasa malu atau bersalah seandainya menjadikan hasil karya anda sebagai produk dagangan.

Siapa yang boleh bantu promosi karya anda? 

Dengan menyertai bengkel ini, anda diberikan ilmu untuk merenjis karya anda dengan percikan aura komersial. Anda juga berpeluang memahami peranan penerbit, pengedar dan peruncit dalam memasarkan karya anda.

Anda berpeluang untuk memahami platform promosi karya melalui pameran, temubual, sesi bertemu peminat, kelab peminat, termasuk promosi melalui media sosial supaya karya anda turut menyerlah hingga menjadi salah sebuah bahan bacaan pilhan pembaca!

NORDEN MOHAMED

FASILITATOR

Mantan Pengurus Besar ALAF 21 (1997-2009). Berpengalaman membina syarikat penerbitan itu sejak penubuhan hingga menjadi jenama terkenal di Malaysia. Membantu membina nama novelis-novelis terkenal hingga menjadi jenama; di antaranya Ramlee Awang Murshid, Aisya Sofea, Damya Hanna, Anis Ayuni, Nia Azalea, Haiza Najwa, Lynn Dayana, Hezzy Azra, Dhia Zafira dan ramai lagi.

Mantan Ketua Pengarang Kumpulan akhbar Sinar Harian (2009-2018). Membina nama akhbar Sinar Harian hingga setanding dengan akhbar-akhbar perdana lain seperti Utusan Malaysia, Berita Harian, Harian Metro dan Kosmo. Membina Sinar Harian Online hingga menjadi di antara portal berita Top 5 di Malaysia dengan 3.9 juta pembaca!

Dengan pengalaman dalam industri buku dan  dunia akhbar yang jarang diharungi oleh orang lain, Norden akan menyampaikan pengalaman luasnya khas untuk anda yang terpilih sahaja.

Inti Bengkel

0900 

TEORI SPIRITUAL, MENTAL DAN FIZIKAL

1030

bagaimana penulis profesional mempromosi karya

1200

menyulam elemen komersial dalam karya 

0200

peranan penernit, pengedar dan peruncit

0330

pembaca sebagai pelaris karya

0430

mengurus media sosial

Setiap sesi akan disusuli dengan latihan dan diskusi.  

RM 50 SAHAJA!