Dekat di Hati

DEKAT DI HATI

Sinopsis

Sayang tak terkata,
Rindu tak terhingga

TUJUH belas tahun yang lalu, hati Johan bagai dihiris sembilu setiap kali mendengar sindiran saudara-maranya. Harga dirinya seperti diinjak-injak oleh mereka hanya kerana dia bukan pegawai besar. Sekian lama menahan sabar, akhirnya dia membuat keputusan setelah puas beristikharah. Dengan linangan air mata, isteri dan anak-anak ditinggalkan. Sebagai lelaki sejati, dia harus pergi untuk memperbaiki kehidupan mereka sekeluarga.

Masa silih berganti, Johan pulang untuk menggalang janjinya kepada Noraini, Izuddin dan Izatti. Malangnya, harapan tidak semudah yang dilafazkan. Pemergiannya dulu dianggap sebagai lelaki pengecut! Apatah lagi tindakan melulunya dulu menceraikan Noraini yang setia, ibarat melepaskan satu tanggungjawab.

Susah hidupnya di rantau orang, derita lagi hidup Noraini bersama anak-anak. Izuddin membesar sebagai anak yang tahu diri. Manakala Izatti pula sentiasa mencari-cari kasih ayah yang sudah ‘mati’.

Dalam diam, Johan cuba memenangi hati Izuddin dan Izatti yang menganggapnya sebagai ayah yang culas. Hasratnya mahu menyatukan mereka dalam sebuah keluarga. Dan dia mahu Noraini kembali ke pangkuannya untuk membina semula kehidupan mereka.

Alaf 21 Sdn Bhd

1000
Cetakan Mei

Bilangan Halaman

Mukasurat

Harga

100
Ringgit Sahaja!

Maklumat Buku

Paperback, 424 halaman mukasurat
Cetakan Mei 2005, Alaf 21 Sendirian Berhad
Harga Pasaran :  RM 20

Dekat di Hati kini boleh didapati di LayarMinda Publications! Klik butang di bawah untuk ke laman Facebook LayarMinda Publications dan buat pesanan anda!


PESAN SEKARANG